Wanneer er sprake is van een verminderd gezichtsvermogen kunnen vergrootglazen uitkomst bieden. Ook kunnen deze artikelen gebruikt worden om zeer klein gedrukte teksten te lezen.

Een loep wordt vooral gebruikt door biologen, juweliers, filatelisten en horlogemakers om kleine details te kunnen zien. Loepen vormen ook vaak een belangrijk onderdeel van hulpmiddelen voor slechtziende mensen.

Toneelkijkers hebben normaal gesproken een vergrotingsfactor van 3x. Een groot voordeel hiervan is dat details (gezichtsuitdrukkingen van de acteurs) beter zichtbaar zijn, terwijl het overzicht van de voorstelling toch behouden blijft.

OVER OPTIEKWERELD

Van Optimaal Roel Vossen naar Optiekwereld.nl

Met een jarenlange ervaring als zelfstandig gevestigd opticiën in Maastricht hebben wij in 2001 besloten om een webwinkel te starten in optische artikelen. Het assortiment was destijds al zo uitgebreid dat dit onmogelijk allemaal op voorraad te houden was. Een onlineshop bood uitkomst. Hiermee ontstond de mogelijkheid om alle leverbare vergrotende gezichtshulpmiddelen te tonen en de klant de verschillende mogelijkheden te presenteren.

Onze loepen en leesglazen zijn voor diverse doelgroepen bedoeld, waaaronder slechtzienden, filatelisten, natuurliefhebbers, hobyisten maar ook voor zakelijk gebruik. Te denken valt hierbij aan drukkerijen en technische bedrijven waar details op een professionele wijze vergroot en beoordeeld kunnen worden.

Een loep, vergrootglas of toneelkijker van Eschenbach

Er zijn tegenwoordig diverse soorten loepen in iedere prijsklasse leverbaar. Helaas zitten er (naast grote prijsverschillen) ook veel kwaliteitsverschillen in de verkrijgbare producten op het internet. Dit vertaalt zich onder andere in de optische afbeeldingskwaliteit. Daarom werkt optiekwereld.nl vanaf het begin met producten van Eschenbach. Deze duitse fabrikant is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige vergrotende gezichtshulpmiddelen. Vanwege de jarenlange ervaring is uiteraard ook de mechanische kwaliteit gewaarborgd.

Van glas naar digitaal.....

Ondanks het feit dat het basisprincipe van een loep niet veranderd is er toch sprake van een revolutionaire ontwikkeling op dit gebied. Er worden sinds enkele jaren digitale loepen gemaakt. In feite zijn dit handzame televisie-systemen waarbij het camerabeeld op een ingebouwd LCD-scherm wordt geprojecteerd. Voor slechtzienden kan o.a. het contrast worden aangepast, de vergroting kan electronisch opgeschaald worden van 4 tot 12x. Kortom: de ontwikkelingen staan niet stil. Kijk eens rond op optiekwereld.nl en laat u verassen door de vele mogelijkheden.

PERFECTIONISM IS AN ART OF LIFE

- Roel Vossen: owner & founder optiekwereld

UREN PER WEEK
VERSCHILLENDE LOEPEN
KOPJES KOFFIE
KLANTEN
Scroll naar boven