Het begint een beetje te functioneren…

Nadat Adobe onlangs heeft besloten te stoppen met de verdere ontwikkeling en ondersteuning van het webdesign programma Muse, stond ik voor een dilemma. Hoe nu verder met de websites die ik in de afgelopen jaren voor diverse klanten heb ontworpen?

Er blijken diverse alternatieven mogelijk te zijn, echter vaak met een verplichte “hosting” buiten Europa. Een dergelijke oplossing is moeilijk te rijmen met de nieuwe Privacy-wet: de AVG.

Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op WordPress, ondanks de “stugge” design-mogelijkheden van dit platform. Onderzoek heeft echter geleerd dat dit probleem met de nieuwste pagina-editors voor een groot deel word opgelost. Daarnaast is het een groot voordeel dat WordPress-sites gebaseerd zijn op een Content Management systeem. Hiermee is het mogelijk dat meerdere gebruikers zonder tussenkomst van de webdesigner berichten op de site kunnen plaatsen.

Op dit moment ben ik nog druk bezig om vertrouwd te raken met de achterliggende techniek. Deze site word daarom als testplatform gebruikt. Het kan dus voorkomen dat er soms onderdelen (nog) niet functioneren.

Scroll naar boven